20071019

her şey hakkında her şey ama '"hiç" "bir" "şey"'


Herkesi görüyorum . etrafımda , bana yakın , görebilme menzilimde ama bana uzak , benimle alakası olan herkes mesafe kaygısı olmadan herkesin farkındayım. Yaşıtlarımı izliyorum , bazıları iş tutturmuş , bazıları yuva dahi kurmuş , kimisi de daha ve henüz hayata başlamamış , herkesin sebebi ve bahsettiğim sonuçları var . herpsiyle ilgileniyorum hiç biriyle ilgilenmiyormuş gibi . herkesin fotoğrafı var aklımda . bana en yakın olan insanoğlunun da , bana başka , yakın olamayacak insanoğlunun dahi her hangi ve her anı hafızamda en az bir fotoğraf karesi halinde aklımda . hepsini taşıyoum . gittiğim her yere ve bulunduğum her ruh halinde hepsinin karışımı halinde tepkilerim herbirine , vücudumun parçası olmayan her birine , her birinden bilinçli ya da bilinçsiz biriktirtirdiklerim .
Herkesi duyuyorum . etrafımda duyu eşiğim dahilimde her tınıyı hissediyorum , duymak zorunda değilim , hissediyorum . dönüp dolaşıp da , o anla ilgili başlangıç noktasına dayandığım anı hatırlatan ilk kavram duyduğum hisler .
Her şeyi biliyorum . bilmemek erdem oluyor belirli bir noktaya dayandığında ve belirli bir noktaya dayanmasa da her şey bilmemek zeka belirtisi oluyor . her işi algılamak zekiliği gösterir ama her işin algıladığını göstermek ya da her işin altından kalkmaya çalışmak : değil . biliyorum ama bilmediğimi gösteriyorum anlayamadığımı söylüyorum ve kabullenerek aklımın son verdiği şeylerin benliğimin son vermesine engel oluyorum . beynimin varettiği zekamın , kalbimin yol verdiklerine boyun eğmesine değil de mantık yaratmasına izin veriyorum .
Herkesin kokusunu alabiliyorum görebildiğim ve ismini duyabildiğim. üzerine gidip yakınlaşmak ve cismini yakınsamaya gerek yok kendime . koklayabiliyorum ne geçirdiklerini akılllarından . saklamaya çalışmaları öyle aciszlik ...
Ve biliyorum sonunu . ama vücuduma haz veriyor , onu besliyor duyduklarıma gerçek anlamlarını yüklememek , kokladığım pis kokuları gülümseyerek etkilerini yok saymak , bildiklerimi nefrete dönüştürmeyerek kendi eksikliklerimi havaya pırıltılı toz zerrecikleri haline havaya saçıp diğerlerini gözlerini almak ve onları etkilemek , evet , onları eksikliklerimle etkilemek . Ve yine biliyorum her şeyi ama engel olamıyorum kendime . sadece en en başarılı olduğumu yapıyorum . zamanının gelmesini bekliyorum . hayır , ertelemiyorum.